Jak nastavit geolokaci zařízení?

Do Enectiva Facility Managementu jsme přidali možnost geolokace. V praxi to znamená, že jakémukoli zařízení nyní můžete přiřadit GPS či JTSK souřadnice a následně si jej zobrazit na mapě.

Jak zařízení nastavit geolokaci?

  1. Nejprve je potřeba vytvořit nový Typ zařízení, u kterého nastavíte možnost geolokace a pod který budou zařízení s geolokací spadat. To uděláte následovně:

Klikněte na ozubené kolečko vpravo nahoře a vyberte “Typ zařízení”.

1

Vpravo nahoře klikněte na tlačítko “+ Nový typ zařízení”

Následně typ zařízení pojmenujte, v našem případě vytváříme typ zařízení pro veřejné osvětlení. Popřípadě můžete o kolonku níže přidat i popis. Poté stiskněte “Pokračovat”.

Poté klikněte na ikonku “+”, pomocí které přidáte novou vlastnost. Vlastnost pojmenujte, v našem případě jsme vybrali jméno “Geolokace”, ale vlastnost můžete pojmenovat dle libosti. V kolonce “Typ” vyberte “Geolokace” a v kolonce “Typ souřadnic” vyberte požadovaný typ souřadnic - buď GPS nebo JTSK. Poté stiskněte “Pokračovat”.

Následně máte možnost přidat výchozí povinnost(i), které by se vztahovaly na všechna zařízení tohoto typu. Nakonec klikněte na “Uložit typ zařízení”.

  1. Nyní již můžete vytvořit samotné zařízení. Postup je následující:

V horní liště klikněte na “Zařízení”.

Poté klikněte na tlačítko “+ Nové zařízení”

Následně v seznamu typů zařízení vyberte ten typ, který jste zrovna vytvořili - v našem případě to je “Veřejné osvětlení” a stiskněte “Pokračovat”.

Poté zadejte název zařízení a jeho umístění, popř. můžete přidat různá technická data dle libosti. Dole v kolonce “Geolokace” máte nyní možnost přidat souřadnice tohoto zařízení.

V seznamu zařízení je nyní toto zařízení zobrazováno s ikonkou zeměkoule - ta indikuje, že k zařízení byla přidána geolokace.

Po tom, co na ikonku zeměkoule kliknete, zobrazí se Vám zařízení na mapě. Pro zrušení režimu mapy můžete vpravo nahoře kliknout na ikonku křížku, či vpravo dole kliknou na tlačítko “Pokračovat”.

Pokud se ve Vašem seznamu zařízení nachází vícero zařízení s geolokací, můžete si je na mapě zobrazit všechny najednou pomocí ikonky zeměkoule, která se nachází nahoře.

Mohlo by Vás také zajímat: